BELTIMA BVBA
Kerkstraat 150
2060 Antwerpen
Tel.: +32 (0)3-235 61 58
Fax: +32 (0)3-235 33 13
info@beltima.be


Informatie


Materiaal

 T E A K

Teak is gelijk aan duurzaamheid die door geen enkele andere houtsoort wordt geëvenaard. Deze houtsoort heeft een hoge oliegehalte, hierdoor is het zowel duurzaam als bestand tegen verrotting door extreme weersomstandigheden. Teak is een product met een natuurlijke schoonheid en daarom zijn geen twee exemplaren precies hetzelfde. Kleurverandering kan ontstaan wanneer het enkele weken aan natuurlijk licht is blootgesteld, en krijgt zo een unieke mooie kleuring. Teak mag beschouw worden als één van de mooiste schrijnwerk – en timmerhoutsoorten, die bovendien kan bogen op een uitzonderlijke duurzaamheid.

 D U R I A N

Weer een zeer stevige en flexibele houtsoort. Durian is duurzaam en is dus geschikt voor allerlei licht constructiewerk, raam- en deurkozijnen, meubelindustrie, betimmeringen, enz. Durian is gemakkelijk te zagen en kan meestal ook goed glad geschaafd worden. Geschaafd hout vertoont geen glans en heeft geen tekening.

 M E R A N T I

De belangrijkste voorraden van Meranti bevinden zich in Maleisië en Indonesië. Meranti is esthetisch gezien van uitstekende kwaliteit. Meranti laat zich god schillen. Het fineer is makkelijk foutloos te drogen en is goed verlijmbaar. Meranti behoort tot de meest veelzijdige houtsoorten, hoewel het zijn belangrijkste toepassing vindt als buitenschrijnwerk, daar het een zeer stevige en duurzame houtsoort is die goed reageert op extreme weersomstandigheden. Daarom gebruiken wij Meranti voor onze serres.

 E I K

In vrijwel iedere industrie en overal is eik toe te passen. Het laat zich met de nodige voorzorgen prima drogen en is gemakkelijk, zowel manueel als machinaal te bewerken.

 
Website gemaakt door: DDC